Jag gillar rusdrycker. Men jag sätter dem gärna i någon form av sammanhang så att det på något sätt framstår som en kultiverad handling. Det är oundvikligt att jag ska ägna mig åt vinprovning. Jag har varit och nosat på ämnet tidigare. Det var faktiskt en regelrätt kurs jag gick då så jag har en grumligt uppfattning om olika druvsorter och liknande. Några gamla vänner bjöd med oss på vinmässa i munskänkarnas regi så glad i hågen for vi dit.

Det här är ju något jag borde satsa på för jag är en riktig naturbegåvning. Man fick ett glas och en radda biljetter som man kunde byta till sej en skvätt vin för. Ett simpelt vin för under hundralappen per flaska tarvade en biljett och värstingvinet tarvade 5 biljetter. Vi smackade oss genom ett antal viner. Faktum är att vi smackade så bra så att jag fick gå och köpa nya biljetter. Jag imponerade stort på omgivningen med mitt eleganta smackande och kunniga uppsyn.

Blog Image

På det hela taget var det en strålande tillställning och jag hade riktigt fina stunder där och aldrig tillförne har jag begrundat mitt dricka med så djupt känt allvar. På slutet av dagen tappade jag stil lite grann men då hade de allra flesta sökt sej vidare mot nya vattenhål.

Blog Image