Inte vet jag hur det gick till.

Antagligen började det på jobbet. Jag har haft det oförskämt bra en lång period. Nöjd har jag gått hem från jobbet och med tillförsikt har jag gått dit. En ynnest som är få förunnade som jobbar inom psykiatrin. Så kan man inte ha det i längden. Frågan är bara i vilken form det ska bryta ihop. Som så ofta är det en konflikt som får bägaren att rinna över. Vad var då problemet? Vårdideologi? Säkerhetsfrågor? Arbetsmiljö? Nädå. Det skulle vara något så trist som städning. Till saken hör att vi redan städar mer än vad andra liknande inrättningar gör. Visserligen så kan man aldrig städa tillräckligt men det brukar räcka med att städa mest. Men det skulle alltså städas ännu mer. Inte vet jag varför oväsentligheter är det som triggar ingång människor mest men jag for obegripligt illa i processen. Är inte jag för tuff för att fara illa i sånt strunt? Tydligen inte.

Jag hade en arbetskamrat som alltid fick vårångest och gick förbi universitetet och hämtade utbildningskatalogen för att söka nån kurs. Han gick aldrig någon kurs men sökte till en ny kurs varje vårvinter.

Här gick jag då som en sårad hjort. Naken genom livets törnesnår. Då hittar jag min kurs. Glad snickrar jag ihop en ansökan. Tror ni inte att jag kom in också? Men jag fungerar ju så att har man sagt a får man säga b. Allt vore så mycket lättare om jag inte var dum i huvudet. Så nu håller jag på att packa för att fara till Göteborg. Jag har tvättat kläder och försökt hitta plagg som inte är alltför trasiga. Rent och fint har jag lagt mina pinnaler i väskan. Rent och fint.

Blog Image
Men några ritgrejer kanske man ska ha med … och när man kommer tillbaka ligger HBT-pudeln i väskjäveln.